Activiteiten

Hieronder een aantal waardevolle tips & tricks in de categorie activiteiten die je kunnen helpen bij het samenstellen van een perfecte trip. In de loop der jaren hebben we veel kennis en kunde opgedaan maar ook zeker geleerd van onze eigen (beginners)fouten. Het plannen en reizen is een ervaringsvak en er zijn zeker een aantal handige tools en slimme trucjes om toe te passen, mits je ze natuurlijk weet. Daar gaan wij je bij helpen! Het lijstje hieronder betreffen onafhankelijke adviezen (#nospon) op het gebied van tooling, kosten (besparen) en praktische zaken.


Praktische Tips 🔌

Tourist Pass

Bij het maken van een citytrip horen natuurlijk bezoekjes aan musea en andere bezienswaardigheden. Een beetje wereldstad heeft dan ook genoeg te bieden op dit vlak, maar voor niets gaat de zon op. Dit geldt vooral voor de toeristische sector, waar te pas en te onpas entreegelden betaald moet worden. Het is dan ook verstandig om dit vooraf in te calculeren. Er zijn overigens ook uitzonderingen op deze regel. Neem bijvoorbeeld London, daar zijn alle (educatieve) musea gratis toegang omdat dit gesubsidieerd wordt door de overheid, ook voor toeristen. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je in veel steden een zogenaamde tourist pass of sightseeing pass kopen. Dit betekent dat je één all-inclusive prijs betaalt voor de meest populaire bezienswaardigheden. Meestal is dit een stuk voordeliger dan het kopen van losse tickets.

Uitvalsbasis

Gebruik hostels als uitvalsbasis voor een citytrip. Met name in Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen is dit absoluut aan te raden. De meeste hostels bieden ook gewoon tweepersoonskamers met eigen badkamer aan die over het algemeen ook nog ruimer zijn dan een hotelkamer. Bovendien is de sfeer in een hostel veel gezelliger en bieden ze vaak goed geregelde excursies aan tegen schappelijke prijzen en met vaardige gidsen. Je kunt er zelfs voor kiezen om je kamer tijdens een meerdaags tripje naar een nabijgelegen stad of national park te behouden zodat je de grote zware koffer(s) hier een nachtje achter kunt laten.

Vervoer & Parkeren

Let bij het boeken van activiteiten of excursies goed op de verzamelplaats of vertrekprocedure. In theorie wordt je als toerist vaak opgehaald maar in de praktijk kan dit nogal onduidelijk gecommuniceerd worden. Zo kan het voorkomen dat jij aan het wachten bent in je eigen ho(s)tel terwijl de taxi bij een centraler gelegen ho(s)tel staat en de gids te weinig handjes telt. Check ook altijd even of de kosten voor het vervoer inclusief zijn zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Hier willen de locals nog wel eens misbruik van maken namelijk. Tenslotte nog het advies om voor tripjes met eigen vervoer vooraf even te checken of er fatsoenlijke parkeergelegenheid is in de buurt van de eindbestemming.

Sport, Evenementen & Feestdagen

In onze beleving is er niets leuker dan het meemaken van een lokale feestdag of het bijwonen van een (sport)evenement. Meng je in de hysterie en ervaar deze unieke beleving. Denk bijvoorbeeld aan carnaval in Rio de Janeiro, een voetbalwedstrijd in Camp Nou (Barcelona) of een NBA wedstrijd in Madison Square Garden (New York). Je moet vaak een beetje geluk hebben qua timing en het verkrijgen van tickets maar dan heb je ook wat. Hiernaast lees je meer informatie over de apps Stubhub en Viagogo waarmee je op een betrouwbare manier kaarten kunt bemachtigen.

Hop-on Hop-off

Laten we hier meteen duidelijk in zijn; wij zijn geen fan van hop-on hop-off tours. Dit is voor luie toeristen en bovendien slecht voor het milieu (het zijn vaak oude diesel bussen). Daarnaast is het veel gezonder om te lopen of fietsen! Zelfs de metro is vaak mooier, want dat is vaak al een attractie op zichzelf. Wanneer je echt weinig tijd hebt dan kan het in je voordeel zijn om snel een rondje sightseeing te doen. Maar eigenlijk is het onze tip om hier geen gebruik van de maken.

Handige Apps 📱

Withlocals

Withlocals started its journey by envisioning a world with no mass tourism, but personalized traveling, at scale. This vision started from noticing travellers and locals living in separate worlds. While tourists are flocking to the city centers and hotspots, locals are drawn away to avoid the crowds, and enjoy their local life. This is where Withlocals comes in. Withlocals’ mission is to connect people with cultures by breaking down barriers between travelers and locals worldwide. With this in mind, the Withlocals platform was created as a marketplace which facilitates the connection between travellers and local hosts all around the world!

TripAdvisor

StubHub

StubHub is een Amerikaans ticketuitwisselings- en wederverkoopbedrijf. Het biedt diensten aan kopers en verkopers van kaartjes voor sport, concerten, theater en andere live-entertainmentevenementen.

Viagogo

Viagogo is een in Londen gevestigd ticketuitwisselings- en wederverkoopbedrijf. Het werd in 2006 opgericht door Eric Baker, die mede-oprichter was van de vergelijkbare Amerikaanse dienst StubHub.