Algemeen

Hieronder een aantal waardevolle tips & tricks in de categorie algemeen die je kunnen helpen bij het samenstellen van een perfecte trip. In de loop der jaren hebben we veel kennis en kunde opgedaan maar ook zeker geleerd van onze eigen (beginners)fouten. Het plannen en reizen is een ervaringsvak en er zijn zeker een aantal handige tools en slimme trucjes om toe te passen, mits je ze natuurlijk weet. Daar gaan wij je bij helpen! Het lijstje hieronder betreffen onafhankelijke adviezen (#nospon) op het gebied van handige apps, kosten (besparen) en praktische zaken.


Praktische Tips 🔌

Niet vergeten!

Je zult het altijd zien, zo goed voorbereid maar alsnog iets vergeten. Wanneer het niet je reisdocumenten of betreft dan is er vaak geen nood aan de man, maar vervelend is het wel. Vandaar hieronder ons standaard lijstje die we voor iedere reis nog even snel checken voordat we de deur sluiten.

  • Paspoort
  • Opladers
  • SD kaart (extra)
  • Zonnebril
  • Contactlenzen (reserve)
  • Mondkapjes
  • Reisspellen
  • Verwarming uit
  • Downloads (bv. Netflix)
Creditcard

Pinnen

Het pinnen bij mobiele geldautomaten die vaak in rijen naast elkaar op de airport staan kost geld. Meestal betaal je hier een paar euro servicekosten, die soms nog bovenop de standaard transactiekosten komen. Ook in de steden zelf zie je op steeds meer plaatsen deze pinautomaten staan, zoals in winkelcentra of uitgaansgelegenheden. Zorg liever dat je voldoende cash pint bij een officiële bank, dat is veiliger en bovendien vaak gratis. Zoek simpelweg op ATM (= Automated Teller Machine) in Google Maps en scan de opties voor een fysieke locatie in een bankgebouw. Meestal vind je er al een op een paar minuten lopen.

Elektriciteit

Inentingen

Handige Apps 📱

Wijs op Reis

Deze app van de Nederlandse overheid geeft je alle informatie omtrent veiligheidsrisico’s in bepaalde landen of gebieden. Enerzijds over een mogelijk dreigende situatie aldaar (bv. economische of politieke spanningen) en anderzijds over de maatregelen rondom COVID-19. Sinds de opkomst van dit virus in 2020 zijn we allemaal bekend met de kleurcodes, welke je vertellen of reizen naar een bepaald gebied uberhaupt kan dan wel verstandig is.

WieBetaaltWat

VPN

Astrill

Polarsteps

Trip.com