Duurzaamheid

Hieronder een aantal waardevolle tips & tricks in de categorie duurzaamheid die je kunnen helpen bij het samenstellen van een perfecte trip. In de loop der jaren hebben we veel kennis en kunde opgedaan maar ook zeker geleerd van onze eigen (beginners)fouten. Het plannen en reizen is een ervaringsvak en er zijn zeker een aantal handige tools en slimme trucjes om toe te passen, mits je ze natuurlijk weet. Daar gaan wij je bij helpen! Het lijstje hieronder betreffen onafhankelijke adviezen (#nospon) op het gebied van handige apps, kosten (besparen) en praktische zaken.


Praktische Tips 🔌

Kleding

Outdoormerk Patagonia staat hoog op menig duurzaamheidslijst. In 2016 doneerde Patagonia de opbrengst van Black Friday, tien miljoen dollar, aan milieuorganisaties. Het outdoormerk staat al decennia bekend om zijn activisme en duurzaamheidsbeleid. Zie ook dit artikel in de Correspondent. Gratis tip: rol je t-shirts op, dan kreuken ze minder!

Interrailen

Interrailen is een mooie en duurzame(re) manier om grote delen van Europa te ontdekken. Vanuit Nederland brengt een internationaal spoornetwerk je naar vrijwel iedere Europese hoofdstad. Met name een interrail trip door Oost-Europa is populair onder budgetreizigers, waarbij je met de (nacht)trein eenvoudig kunt reizen naar Berlijn, Praag, Krakau, Wenen, Boedapest en Ljubljana. Je kunt zelf eenvoudig je route uitstippelen op de website van Interrail.

Boekentips 📚

Nederland Heeft Alles

Tijdens de Covid-19 lockdown waarin vrijwel alle kleurcodes om internationaal te reizen op oranje of rood stonden, zijn er verschillende initiatieven ontstaan om ons eigen landje te promoten. Het boek Nederland heeft Alles van influencer Bas Smit, en zijn gezin is daar een voorbeeld van. Het boek staat vol leuke en unieke activiteiten en tips om Nederland te ontdekken. Ons land heeft zoveel te bieden dus waarom zou je niet eens wat meer binnen de landsgrenzen blijven? Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens positiever is voor het milieu.