Londen ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง

This post is part of a series called Londen
Show More Posts

Londen ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง is en blijft een van mijn favoriete steden tot dusver. Lange tijd voelde het als ‘mijn’ stad omdat ik er minimaal 5 keer per jaar kwam (o.a. ook voor mijn werk). Op den duur zelfs als dagtrip: in de ochtend vliegen vanaf Eindhoven Airport ๐Ÿ›ซ, vervolgens de Stansted express ๐Ÿš† naar het centrum, eenmaal daar een paar uur meetings ๐Ÿ’ผ, nadien even op adem komen met een pint in de pub ๐Ÿบ, hierna weer terug naar Stansted om het vliegtuig te halen ๐Ÿ›ฌ en tenslotte in de avond weer in mijn eigen nest ๐Ÿ›. Naast deze vluchtige tripjes ben ik er ook vaak genoeg geweest om de stad ook รฉcht te leren kennen. De tel ben ik inmiddels kwijt maar het is minimaal 30 keer, waaronder, waaronder minimaal 5 keer niet-werkgerelateerd en dus in vakantie modus. Iedere keer ontdekte ik weer nieuwe delen van de stad die mij daardoor ook nooit heeft verveeld. Ook de highlights blijven telkens de moeite waard en vooral het grote contrast tussen het leven en de views overdag vs. in de avond maakt dat er in deze stad altijd leven in de brouwerij is (een gevalideerd clichรฉ dus), ongeacht in welke maand je hier bent. In al die jaren heb ik mijn reguliere (wandel)routes langs de usual suspects flink kunnen optimaliseren en heb ik er ook een aantal minder ontdekte stops aan toe kunnen voegen.


Specs

Cijfer 1๏ธโƒฃ-๐Ÿ”Ÿ8๏ธโƒฃ
Natuur ๐ŸŒณโค๏ธ๐Ÿค๐Ÿค๐Ÿค๐Ÿค
Cultuur ๐Ÿ’ƒโค๏ธโค๏ธโค๏ธ๐Ÿค๐Ÿค
Architectuur ๐Ÿ›โค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธ๐Ÿค
Culinair ๐Ÿฝโค๏ธโค๏ธโค๏ธ๐Ÿค๐Ÿค
Budget ๐Ÿ’ฐHoog
Duur โฐ4-5 dagen
Highlights ๐Ÿ“ทWestminster
Multiculturele sfeer
Tower Bridge

Routes

Onderstaande routes zijn speciaal samengesteld voor iedereen die het optimale uit hun citytrip wil halen en alles wil zien wat londen te bieden heeft aan natuur, cultuur en architectuur. Wanneer je houdt van een actieve trip en de vluchtige sfeer van het Londense leven echt wilt ervaren dan is het aan te raden met de metro naar het beginpunt van de route af te reizen en vervolgens naar de verschillende stops te lopen. Echter is het metronetwerk van Londen zo goed ingericht dat er eenvoudig van de route afgeweken kan worden en je bepaalde stops ook kunt skippen. โš ๏ธ Keep echter in mind dat het op werkdagen en vooral tijdens de spits ook enorm druk kan zijn en je haast omver gelopen wordt door de (haastige) locals. Have fun!

1๏ธโƒฃ – Central London ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

Deze wandelroute van 5 kilometer loopt voornamelijk door het politieke en drukke winkelcentrum van Londen en bevat 9 bekende en minder bekende stops zoals de London Eye, de Big Ben, Buckingham Palace en Piccadilly Circus. Deze route is prima voor overdag, al raden we aan om het eerste deel ook in het donker mee te pakken vanwege de prachtig verlichte Big Ben.

2๏ธโƒฃ – East London ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

Deze wandelroute van 5 kilometer loopt voornamelijk langs de oevers van de Thames en bevat 11 bekende en minder bekende stops zoals St. Paul’s Cathedral, de Millennial Bridge, Borough Market, The Shard en de Tower Bridge. Deze route is prima voor overdag, al raden we aan om het laatste deel ook in het donker mee te pakken vanwege de prachtig verlichte Tower Bridge.

3๏ธโƒฃ – West London ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

Deze wandelroute van 7 kilometer loopt recht door Hyde Park en de duurste wijk van Londen en bevat 10 bekende en minder bekende stops zoals the Royal Albert Hall, het Natural History Museum en Harrods. De route is prima voor overdag en is ook geschikt voor een regenachtige dag vanwege de vele musea.

4๏ธโƒฃ – North London ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ๐Ÿšถ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

Deze wandelroute van 10 kilometer loopt vanuit het Noorden richting het centrum en bevat 10 voornamelijk minder bekende stops zoals Regent’s Park, het British Museum en Covent Garden. De route is prima voor overdag en omdat je eindigt vlakbij Westminster is het een ideale route om te combineren met een London by night ‘ hop-on-hop-off’ trip in de avond.

5๏ธโƒฃ – London Sports Tour โšฝ๐Ÿš‡๏ธ

Binnenkort online! โณ


Off the Beaten Track

Onderstaande routes zijn speciaal samengesteld voor iedereen die het optimale uit hun citytrip wil halen en alles wil zien wat Berlijn te bieden heeft aan natuur, cultuur, architectuur en last but not least, op het culinaire vlak. Ga je wat langer dan een weekend naar Londen dan is het aan te raden om ook off the beaten track te gaan. Have fun!

Nothing Hill ๐Ÿ’˜

Een cool buitenwijkje in het Chelsea district en bekend is van de gelijknamige film. Iedere zaterdagochtend is hier een leuke antiekmarkt in de Portobello Road. Verder staat het vooral bekend om de gekleurde Victoriaanse huizen.

Canary Wharf ๐Ÿ’ท

Het financiรซle district dat tegenwoordig in Canary Wharf bestaat dankt zijn bestaan aan de London Docklands Development Corporation, een orgaan dat in de jaren tachtig door de regering van Thatcher was opgericht om de druk op kantoorruimte buiten de stad weg te nemen. Dit nogal kunstmatige gebied kende een wankele start. De lage gebouwen in de speelgoedstad hadden moeite om huurders aan te trekken, de Docklands Light Railway (DLR) – de belangrijkste vervoersverbinding – had kinderziektes en de kenmerkende One Canary Wharf-toren moest twee keer van een bankroet worden gered. Hedendaags wemelt het er echter tijdens een werkweek van kantoorpersoneel in donkere pakken op weg naar hun bureau in de sky. Het wordt volledig gedomineerd door een cluster van torenblokken rondom Canary Wharf. Ondanks dat Londenaren verdeeld zijn in hun mening over dit gebied is de radicale herontwikkeling indrukwekkend en daarom ook een bezoekje waard in onze ogen (mits je genoeg tijd hebt). Het middelpunt is het 235-meter hoge en piramidevormige One Canada Square-gebouw, dat het hoogste gebouw van het VK was toen het in 1991 werd geopend – een titel die het bekleedde tot 2010 toen de Shard deze titel overnam. Het wordt omringd door recentere torens met een schat aan financiรซle reuzen en herbergt een groot winkelcentrum met voornamelijk ‘dure’ shops. Een ritje op en neer vanuit het centrum met de DLR om het luxueuze metrostation te zien en een drankje te drinken op One Canada Square maakt dat dit een leuke en afwisselende activiteit is.

Primrose Hill ๐ŸŒ‡

De wijk Primrose Hill, ingeklemd tussen het welvarende Regent’s Park en het armoedige Camden, staat hoog op het wensenlijstje van veel Londenaren om er te wonen, maar voor de meesten is het volkomen onbetaalbaar. Met zijn onafhankelijke boetieks, goede restaurants en aantrekkelijke pubs heeft het een zeldzaam dorpsgevoel. Onder andere de beroemde chefkok Jamie Oliver woont in deze wijk. Tijdens de weekenden in de zomer zit het Primrose Hill-park vol met locals die genieten van een picknick en het prachtige uitzicht over de skyline van de Londen. Kom je er echter doordeweeks, dan is het een stuk rustiger en zie je vooral nanny’s en mensen die hun hond uitlaten. Het is dan ook een heerlijke plek om in de buitenlucht te genieten van een rustige wandeling of een drankje dat je in een nabijgelegen supermarkt hebt gekocht. Vooral aan te raden in de lente, zomer of herfst bij helder weer, tijdens de vrieskou zou ik hem skippen.

The Making of Harry Potter ๐ŸŽฅ

Ben je een fan van Harry Potter? Breng dan een bezoek aan de Warner Bros. Studio Tour net iets buiten Londen.Horeca Tips

Hieronder vind je een aantal tips op het gebied van hotels, restaurants en cafรฉs (duh, horeca)! Zorgvuldig geselecteerd op basis van eigen ervaringen of een grondige research. Het betreffen voornamelijk lokale gerechten of specialiteiten, accommodaties met een gunstige ligging en prijs/kwaliteit verhouding of gewoon de obvious must-do’s die iedere reisgids adviseert maar dan ook wel รฉcht de moeite waard zijn. Doe er je voordeel mee ;).

Sports Bar Farringdon ๐Ÿบโšฝ๏ธ

Voor de voetballiefhebbers! Op de route naar het stadion van Arsenal ligt deze grote sports bar waar je goed zit voor prima pub food en voetbal kunt kijken op een van de 2๏ธโƒฃ0๏ธโƒฃ TVโ€™s.

Shake Shack ๐Ÿ”๐ŸŸ

Nieuwe fastfoodketen met prima burgers. Deze komt ongetwijfeld ook naar Nederland dus hier kun je alvast voorproeven dus alvast voorproeven ๐Ÿ˜‰.

Tayyabs ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ›

[MUST-DO ๐Ÿ…]
Populair Indiaas restaurant met curryโ€™s en mega lekkere kebab. Het is een BYOB (bring-your-own-booze) restaurant dus nog cheap ook. Reserveer hier tijdig een plek.

Experimental Cocktail Club ๐Ÿฅƒ๐Ÿธ

Voor deze tent moet je even wat moeite doen om hem te vinden in Chinatown want hij zit behoorlijk verstopt. Eenmaal binnen en de trap op en je kunt de lekkerste cocktails bestellen.

Strada ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น๐Ÿ

Italiaanse keten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze vestigingen zitten door heel de stad.

Byron Burger ๐Ÿ”๐ŸŸ

Ook een bekende keten met luxe burgers en dito side dishes. Iets hoogstaander dan Shake Shack omdat je aan tafel geserveerd wordt.

Nandoโ€™s ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡น๐Ÿ”

Snelle hap van allerlei kipspecialiteiten. Deze keten zit ook door de hele stad. Aanrader als je van piri piri ๐ŸŒถ houdt, je kunt onbeperkt kiezen uit verschillende varianten.


Praktische Tips

Transport ๐Ÿ›ต

Binnenkort online โณ

Weersomstandigheden ๐ŸŒฆ

Binnenkort online โณ

Overnachten ๐Ÿ›

Binnenkort online โณ


Begroting

Onderstaande budgetindicatie is gebaseerd op een trip van 5๏ธโƒฃ dagen voor 2๏ธโƒฃ volwassen personen. Alle prijzen zijn ter indicatie.

PostAantalIndicatieTotaalOmschrijving
Heen- en terugreisper persoon (2x)โ‚ฌ 125โ‚ฌ 250
Overnachtingenper nacht (4x)โ‚ฌ 100โ‚ฌ 400
Eten & Drinkenper dag (5x)โ‚ฌ 80โ‚ฌ 400
Activiteitenper persoon (2x)โ‚ฌ 100โ‚ฌ 200
Vervoerper persoon (2x)โ‚ฌ 50โ‚ฌ 100Visitor Oyster Card
Totaalโ‚ฌ 1.350

Advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact op en we customizen hem graag voor je!