Wereldreis 🌎

Wereldreis 🌎

📍 Momenteel zijn we in Nederland. Volg ons op Polarsteps voor actuele updates!

In juli 2021 kregen we het idee om een reis rond de wereld te gaan maken. Op dat moment zit de wereld op slot vanwege de COVID-19 pandemie en krijgen we sterk het gevoel dat we deze verloren tijd straks in moeten halen. Het is immers ruim 2 jaar niet mogelijk geweest om intercontinentale reizen te maken. Na een korte inventarisatie zijn we het snel eens over de route; het plan is om vanuit Nederland naar Zuid-Amerika te vliegen en vervolgens via Oceanië naar Zuidoost-Azië. Budget-technisch gezien is dit ook interessant omdat het deels bekende backpack routes zijn door relatief goedkope landen wat betreft accommodaties, horeca en doorreizen. Het plan is om zo’n 5 maanden van huis te zijn en we mikken op januari-mei 2023. Hieronder een overzicht van de landen, steden en andere stops die we aan willen doen alsmede een globale planning en budgetindicatie.

Landen

Argentinië 🇦🇷21 Dagen
Chili 🇨🇱7 Dagen
Peru 🇵🇪9 Dagen
Bolivia 🇧🇴17 Dagen
Brazilië 🇧🇷8 Dagen
Australië 🇦🇺10 Dagen
Filipijnen 🇵🇭12 Dagen
Taiwan 🇹🇼14 Dagen
Japan 🇯🇵22 Dagen
Zuid-Korea 🇰🇷20 Dagen


Stops

1️⃣ – Argentinië 🇦🇷

We beginnen onze reis met een citytrip in Buenos Aires. Vanuit hier reizen we door naar Ushuaia, de meest zuidelijkste stad ter wereld. Vanuit hier vertrekken er expedities naar de Zuidpool, maar dat is helaas niet te betalen en duurt ook minimaal 3-4 weken. Wel kunnen we sea wildlife spotten en een van de nabijgelegen vissersdorpjes bezoeken. Hierna vliegen we door naar El Chaltén, onze eerste stop in Patagonië. Vanuit daar reizen we verder naar El Calafate en uiteindelijk de Chileense grens over naar Puerto Natales. Gedurende één week genieten we van dit enorme natuurgebied en lopen we hikes rondom Glacier Perito Moreno en in Torres del Paine.

2️⃣ – Chili 🇨🇱

Binnenkort meer informatie ⏳

3️⃣ – Peru 🇵🇪

Binnenkort meer informatie ⏳

4️⃣ – Bolivia 🇧🇴

Binnenkort meer informatie ⏳

5️⃣ – Brazilië 🇧🇷

Binnenkort meer informatie ⏳

6️⃣ – Australië 🇦🇺

Binnenkort meer informatie ⏳

7️⃣ – Filipijnen 🇵🇭

Binnenkort meer informatie ⏳

8️⃣ – Taiwan 🇹🇼

Binnenkort meer informatie ⏳

9️⃣ – Japan 🇯🇵

Binnenkort meer informatie ⏳

🔟 – Zuid-Korea 🇰🇷

Binnenkort meer informatie ⏳Tips

Eten & Drinken

Transport  🛩

#️⃣1️⃣ Stem de planning af op je flight schedule om te zorgen dat deze grootste kostenpost niet de pan uit rijst. Start met het maken van een globale planning en stel hierna alerts (bv. via Google Flights) in voor met name de internationale en intercontinentale vluchten zodat je op de hoogte gehouden wordt van de fluctuerende prijzen. Dit in combinatie met wat research vooraf moet het mogelijk maken om de vliegtickets tegen gunstige tarieven te boeken.

#️⃣2️⃣ Binnenlandse vluchten zijn vaak beduidend goedkoper dus probeer hier rekening mee te houden. Om die reden zou je bijvoorbeeld via land (trein of bus) de grens over kunnen steken om vervolgens vanuit de dichtstbijzijnde airport een vlucht te boeken naar je daadwerkelijke bestemming.

Visum

Enkel in Australië dien je vooraf of ter plekke een visum te regelen waar kosten aan verbonden zijn (€ 10). Bij het inreizen van alle overige landen krijg je gratis een on arrival visa die geldig is voor een bezoek tot aan 30 dagen.

Overnachten

Internet

VPNBegroting

Onderstaande budgetindicatie is gebaseerd op een trip van ruim 5️⃣ maanden voor 2️⃣ volwassen personen. Alle prijzen zijn ter indicatie.

PostAantalIndicatieTotaalOmschrijving
Transportper persoon (2)€ –€ –Combinatie van vluchten, trein- en busritten
Overnachtingenper nacht (126)€ –€ –o.b.v. een gemiddelde prijs per nacht
Eten & Drinkenper dag (128)€ –€ –o.b.v. een mix van street food en restaurants
Activiteitenper persoon (2)€ –€ –bv. excursies en toegangsbewijzen musea
Onvoorzien10%€ –Betreft een grove schatting
Totaal€ –

Ook op wereldreis?
Neem dan vrijblijvend contact op en we customizen hem graag voor je!