Thailand 🇹🇭

Thailand 🇹🇭

Eén van de meest populaire vakantiebestemmingen in Azië – maar daardoor niet minder bijzonder: Thailand. Bekend als het land van de glimlach, maar ook van de rijke cultuur, prachtige natuur en bijzondere steden. En de nachtmarkten, tom kha kai soep en de 7-eleven. Maar wij vertellen je ook graag over de minder bekende dingen die Thailand zo’n verrassend land maken. Wist je bijvoorbeeld dat Bangkok een hidden jungle heeft? Ideaal om het warme stadscentrum in te ruilen voor een fietstocht tussen de verfrissende bomen. En waarschijnlijk heb je al gehoord over de Wat Phrathat Doi Suthep in Chiang Mai. Ga niet overdag, maar bezoek deze gouden tempel op de berg na zonsondergang en je hebt prachtig uitzicht over de belichte stad. Voor de ultieme ervaring: boek een tour bij een ex-monnik. Hij vertelt je uit eigen ervaring alles wat je wilt weten over het boeddhisme, het tempelcomplex en Chiang Mai.

Specs

Cijfer 1️⃣-🔟8️⃣ 
Natuur 🌳❤️❤️❤️❤️🤍
Cultuur 💃❤️❤️❤️❤️❤️
Architectuur 🏛❤️❤️❤️🤍🤍
Culinair 🍽❤️❤️❤️❤️🤍
Heen- en terugreis 📍Vliegtuig
Duur3-4 weken
Highlights 📷[text]
[text]
[text]

Stops

1️⃣ – Bangkok

Bangkok als startpunt van je reis door Thailand heeft enkele voordelen. Niet alleen vlieg je relatief goedkoop op deze hub, door de mix van westerse en oosterse kenmerken laat de stad je langzaam wennen aan de Aziatische cultuur. De scherpe contrasten maakt Bangkok zo bijzonder. Neonverlichte winkels vind je in dezelfde straat als goudkleurige tempels. Hypermoderne winkelcentra staan pal naast eeuwenoude dorpshuizen. Links zie je toeterende tuktuk’s en traffic jams vol gele taxi’s, rechts varen long-tail boats kalm door rivier Chao Phraya.

Fun fact

Bangkok’s officiële naam is met 169 karakters de langste plaatsnaam van de hele wereld: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahinthara Yutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiya Witsanukamprasit.

Er is één ding wat de stad voor ons een favoriete bestemming maakt. Streetfood. Super goedkoop, mega lekker en het eten op een krakkemikkig plastic krukje naast een verroest kraampje is een ervaring op zich.

2️⃣ – Ayutthaya

Binnenkort meer informatie ⏳

3️⃣ – Chiang Mai

Binnenkort meer informatie ⏳

4️⃣ – Pai

Binnenkort meer informatie ⏳

5️⃣ – Koh Lanta

Ga terug naar Chiang Mai en pak hier het vliegtuig naar Phuket. In deze stad wil je niet te lang blijven, dus boek direct een ferry naar het mooie, rustige, groene eiland Koh Lanta. Binnenkort meer informatie ⏳

6️⃣  – Khao Sok National Park

Binnenkort meer informatie ⏳

7️⃣  – Koh Phangan

Binnenkort meer informatie ⏳

8️⃣  – Koh Tao

Binnenkort meer informatie ⏳


Off the Beaten Track

1️⃣ – Kamphaeng Phet, Sukhothai & Si Satchanalai

Dit zijn de minder voor de hand liggende tussenstops tussen Ayutthaya en Chiang Mai. In een rit van 3,5 uur reis je van Ayutthaya naar Kamphaeng Phet. Deze historische stad, letterlijk vertaald “de diamanten muur”, is een van de best versterkte buitenposten in de geschiedenis van Siam. De overblijfselen van deze periode kun je nog altijd bewonderen in het historische park.

Een dik uur verderop kun je Sukothai Historical Park bezoeken als minder toeristisch alternatief op Ayutthaya. Of als aanvulling natuurlijk wanneer je niet genoeg kunt krijgen van de pracht van oude tempelcomplexen. Sukhothai was de eerste hoofdstad van Siam en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Een bezoek aan deze regio is niet compleet zonder ook te stoppen bij Si Satchanalai Historical Park. Je bereikt deze plaats via een 60 kilometer lange weg genaamd Thanon Phra Ruang – volgens sommige Thaise historici de allereerste snelweg in Thailand. Het Si Satchanalai tempelcomplex heeft, naast nóg minder bezoekers dan Sukothai, prachtig groene landschappen en een sfeervolle omgeving. Ideaal om per fiets te ontdekken.

2️⃣ – Lampang

Als je dan toch de ‘weg van de snelweg’ route aan het volgen bent door bovenstaande plaatsen, sla dan ook zeker Lampang niet over. In de 7de eeuw werd Lampang gesticht door Chinezen en wordt sindsdien nog steeds door hen bewoond. Het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan. Het is de enige stad in Thailand waar je nog met paard en wagen ritjes kunt maken. Vandaar de bijnaam Meuang Rot Maa: paardenkar-stad.

Na het ritje per paard moet je weer even je eigen benen gebruiken. En wel voor een 800 meter lange klim via steile trappen naar – volgens velen – de mooiste tempel van Thailand. Wat Chalermprakiat ligt bovenop de Pu Yak berg, en is naast Thaise boeddhisten nog vrijwel onbezocht door toeristen. Het uitzicht over de bergen is spectaculair.

3️⃣ – Historische parken Phimai & Phanom Rung

Het oosten is het door toeristen minst bezochte deel van het land. En als ze eens wisten wat daar nog te ontdekken valt… Op een dik vier uur rijden van Bangkok bevind je je in Thailand’s grootste Khmer tempelcomplex: Phimai Historical Park. Uniek aan deze tempel is dat het gebouwd is als een Boeddhistische tempel, terwijl de Khmer die het gebouwd hebben Hindoestaans waren.

Twee uur verderop ligt Phanom Rung Historical Park. Dit tempelcomplex bestaat uit eeuwenoude bouwwerken en door de kenmerkende Khmer-stijl doen deze sterk denken aan Angkor Wat in Cambodja. Maar dan met een handjevol medetoeristen in plaats van de jaarlijks 1 miljoen bezoekers in Angkor.

4️⃣ – Ko Yao-eilanden

Wat ons betreft kun je Koh Phi Phi overslaan. Tenzij je houdt van uit de hand gelopen poolparty’s en dronken Brits gezelschap. Wanneer je nabij de kust van Phuket bent, zijn de tweeling-eilanden Koh Yao Noi en Koh Yao Yai wél een aanrader. Er zijn weinig bars of toeristische activiteiten, maar wel mooie witte stranden, pittoreske vissersdorpjes en rubberplantages. Ontdek in alle rust de omgeving per scooter én per kayak. Lees een boek op een van de stranden. En volg een yoga- of kookles.


Tips

Eten & Drinken

Vervoer

Visum

Overnachten

Internet


Begroting

Onderstaande budgetindicatie is gebaseerd op een trip van 5️⃣ weken voor 2️⃣ volwassen personen. Alle prijzen zijn ter indicatie.

PostAantalIndicatieTotaalOmschrijving
Heen- en terugreisper persoon (x)€ 0€ 0
Overnachtingenper nacht (x)€ 0€ 0
Eten & Drinkenper dag (x)€ 0€ 0
Activiteitenper persoon (x)€ 0€ 0
Vervoerper persoon (x)€ 0€ 0
Totaal€ 0